top of page

There is only one real happiness in live,

and that is the happiness of creating.

Frederick Delius

COMPOSITIONS

WINDBAND

Cosmopolydian

Dit is mijn eerste compositie voor harmonieorkest.  Het is een solowerk voor vibrafoon en fluit dat opgedragen is aan Inge Smedts, solo piccolo bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen.

Het is geschreven in het kader van het muzikale project 'Cocktail Maison'.  Dit project omvat een concert op 25 mei 2017 in de blauwe zaal van de Singel in Antwerpen, waar dit werk voor de eerste maal zal gespeeld worden, een CD-opname en een concertreeks.  Dit met allemaal speciaal voor dit concert gecomponeerde werken.

Alle werken hebben een cocktail als inspiratiebron.  Ik heb gekozen voor de Cosmopolitan, maar dan de alcoholvrije versie, de mocktail dus.  De titel van het werk is een knipoog naar de lydische toonladder, die ik gebruikt heb als basis voor het grootste deel van het werk.

De gedachte achter de muziek is een beeld van kinderen die zich zorgeloos amuseren tijdens de vakantie.  Vermoeid maar voldaan gaan ze slapen en beleven ze een prachtige droom om dan de volgende weer te ontwaken om aan een nieuwe schitterende dag te beginnen.All of my compositions are published by

Cover design by Roel Hadermann.

bottom of page