top of page

Music is powerful. As people listen to it, they can be affected.

They respond.

Ray Charles

COMPOSITIONS

CHAMBER MUSIC

Cosmopolydian

Flute & Vibraphone

Dit is mijn eerste compositie voor fluit en vibrafoon.  Het is opgedragen aan Inge Smedts, solo piccolo bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen.

Het is geschreven in het kader van het muzikale project 'Cocktail Maison'.  Dit project omvatte een concert op 25 mei 2017 in de blauwe zaal van de Singel in Antwerpen, waar dit werk voor de eerste maal werd gespeeld worden, een CD-opname en een concertreeks.  Dit met allemaal speciaal voor dit concert gecomponeerde werken.  We hebben de première van dit werk gespeeld in de versie met begeleiding van harmonieorkest.

Alle werken hebben een cocktail als inspiratiebron.  Ik heb gekozen voor de Cosmopolitan, maar dan de alcoholvrije versie, de mocktail dus.  De titel van het werk is een knipoog naar de lydische toonladder, die ik gebruikt heb als basis voor het grootste deel van het werk.

De gedachte achter de muziek is een beeld van kinderen die zich zorgeloos amuseren tijdens de vakantie.  Vermoeid maar voldaan gaan ze slapen en beleven ze een prachtige droom om dan de volgende weer te ontwaken om aan een nieuwe schitterende dag te beginnen.Cosmopolydian Flute-Vibraphone rechterbl

 

 

Cosmopolydian

Flute & Piano

 

Na de versie voor fluit en vibrafoon, heb ik ook nog een versie gemaakt voor fluit en piano.
Cosmopolydian Flute-Piano rechterblad.jp

 

A Waltz for Lisa

Flute & Piano

 

Deze wals heb ik geschreven voor het 

fluitexamen van mijn dochter Lisa.

 

Een vrolijk en niet al te moeilijk werk.

 

Binnenkort verschijnt er ook een versie voor harmonieorkest.
A Waltz for Lisa - Flute-Piano rechterbl

All of my compositions are published by

Cover design by Roel Hadermann.

bottom of page