top of page

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden 

maar waarover niet gezwegen kan worden ...

Victor Hugo

BIOGRAFIE

MUZIKANT

Na enkele jaren privéles van Jozef Vervliet volgde ik mijn eerste lessen slagwerk bij Eric Buyle, in de academie voor Muziek en Woord te Boom.  Daarna zette ik mijn studies voort aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen met Carlo Willems, Koen Wilmaers en Leo Ouderits als leraars.  In 1998 behaalde ik mijn einddiploma met grote onderscheiding.  Mijn geliefkoosde instrumenten zijn de pauken, de vibrafoon en de snare drum.

 

Sinds januari 2001 ben ik vast verbonden aan het Belgian National Orchestra. 

Op 19 november 2020 heb ik de interne auditie gewonnen voor aanvoerder en zo ben ik, na 20 jaar als slagwerker, nu 1ste solist/aanvoerder paukenist van dit prachtige orkest.

In april 2009 had ik de eer om een eerste keer als solist op te treden met het BNO in 'De Bijloke' te Gent met de wereldcreatie van 'Marimbarpie Rapsodie' van Janpieter Biesemans.

Op 25 maart 2022 mocht ik opnieuw als solist voor het BNO staan.  Deze keer aan de zijde van Branford Marsalis met de vertolking van 'Escapades' van John Williams.


​Mijn eerste orkestervaringen bevinden zich in de HaFaBra-wereld waarin ik nog steeds erg actief ben.  Ik ben reeds meer dan 25 jaar verbonden aan het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle en maak ook deel uit van Festival BrassBand.  Ik speelde ook vele concerten met oa BrassBand Willebroek en het Kempisch Fanfare Orkest.

Alhoewel ik professioneel slagwerker ben is mijn muzikale carrière niet begonnen bij het slagwerk, maar wel bij de piano.  Dit instrument speelt nog een steeds een belangrijke rol in mijn leven.  Met mijn jazz-kwartet 'Just Friends', waarin ik de piano bespeel, speelde ik reeds ontelbare optredens.  Dit kwartet is steeds samengesteld uit een aantal topmusici uit mijn vriendenkring zoals Carlo Willems, Jan Servaes, André Appeldoorn, en nog vele anderen.  

 

Op 25 mei 2017 stond ik samen met Inge Smedts als solist op het podium van de Blauwe Zaal van de Singel.  In het kader van ons eigen muzikale project 'Cocktail Maison' speelden we maar liefst 8 wereldcreaties voor vibra/marimba en fluit/piccolo/altfluit.  Al deze werken werden speciaal voor ons gecomponeerd door Piet Swerts, Jef Neve, François Glorieux, Klaas Coulembier, Etienne Houben, Jan Huylebroeck en Bart Watté.  Het achtste werk, Cosmopolydian, heb ik zelf geschreven en dit was meteen mijn eerste werk voor HarmonieOrkest, vibrafoon en fluit.  Het was dan ook een eer om dit te mogen uitvoeren op die prachtige locatie samen met Inge en het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle olv Dirk de Caluwe.

Ik sta ook regelmatig op het podium met andere Belgische orkesten en ensembles.   Tijdens mijn studiejaren speelde ik vele concerten met het hedendaags muziekensemble Champs d'Action.  Op mijn palmares staan reeds vele concertreizen en CD-opnames met al deze ensembles.


COMPONIST-ARRANGEUR

De microbe om zelf muziek te schrijven had mij al lang gebeten maar in 2015 heb ik er ook werk van gemaakt om mijn muziek te publiceren. Dankzij mijn uitgeverij Metropolis Music Publishers is dit ook gelukt. Ondertussen zijn er reeds een aantal pianowerken, 1 werk voor harmonieorkest en enkele kamermuziek werken uitgegeven. Meer info verder op deze site.

Ondertussen heb ik ook mijn eerste stapjes gezet in het schrijven van symfonische muziek door het componeren van het themalied 'Heksenfee' voor een kinderproductie van het Belgian National Orchestra.


bottom of page